Υπηρεσίες

Έχοντας δημιουργήσει μερικές από τις πιο απαιτητικές και σύγχρονες κατοικίες
μπορούμε να αναλάβουμε κάθε έργο. 

Κατασκευάζουμε σύγχρονες, ενεργειακές κατοικίες υψηλής αισθητικής. Είμαστε πάντα δίπλα σας από την πρώτη στιγμή ώστε να σας προσφέρουμε το σπίτι που πάντα ονειρευόσασταν. 

Αναλαμβάνουμε την κατασκευή ακινήτων είτε σε οικόπεδα τρίτων με τη μέθοδο της αντιπαροχής είτε σε οικόπεδα της εταιρείας. 

Η τεχνογνωσία και η πολυετή εμπειρία μας εξασφαλίζουν στους πελάτες μας ολοκληρωμένες λύσεις και έργα υψηλών τεχνικών προδιαγραφών. 

Η ανακαίνιση του χώρου σας, με εμάς, είναι μια ευχάριστη και εύκολη διαδικασία. Με καθορισμένο χρόνο παράδοσης, με υλικά υψηλής ποιότητας και κόστος συμφώνα με τις δυνατότητες σας. 

Εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού, μελέτη & εγκατάσταση αντλίας θερμότητας και η αντικατάσταση κουφωμάτων είναι μερικές από τις λύσεις που παρέχουμε για την αναβάθμιση της οικίας σας. 

Κατασκευή και ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων, συμφωνά με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

Κατασκευή – Αντιπαροχή – Ανέγερση

Ανέγερση Κατοικιών

Η εταιρίας μας διαθέτει μια ολοκληρωμένη ομάδα στελεχών και συνεργατών, μεταξύ άλλων αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, μηχανολόγους μηχανικούς, εργοδηγούς καθώς και ικανότατους τεχνίτες για να μπορέσουμε να σας παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες σε όλες τις φάσεις της ανοικοδόμησης της κατοικίας σας.

Αντιπαροχές

Εφόσον διαθέτετε ένα οικόπεδο έχετε την δυνατότητα να το αξιοποιήσετε μεσώ της μεθόδου της αντιπαροχής. Η ESTIACON αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την κατασκευή της οικίας με το σύστημα της αντιπαροχής.

Όλες μας οι αντιπαροχές γίνονται με προσήλωση στο άριστο αποτέλεσμα, τόσο σχεδιαστικά όσο και λειτουργικά. Οι κατασκευές μας διαθέτουν άρτια εργονομία, υψηλή ενεργειακή κλάση και μοντέρνο design.

Ολοκληρωμένα έργα

Ανακαίνιση – Ενεργειακή Αναβάθμιση

Στην ESTIA CONSTRUCTION αναλαμβάνουμε την μελέτη, ανακαίνιση και επισκευή κατοικιών & καταστημάτων.Έχοντας πολυετή πείρα στον χώρο των κατασκευών προτείνουμε ολοκληρωμένες λύσεις ανακαίνισης, ενεργειακή αναβάθμιση & διαμόρφωσης του χώρου σας σε ανταγωνιστικές τιμές.

Οι εργασίες που αναλαμβάνουμε περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: 

 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ / ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ 

Οι εξωτερικοί τοίχοι του κτιρίου αποτελούν το περίβλημα, μέσω του οποίου η θερμότητα από τον εσωτερικό χώρο χάνεται προς το εξωτερικό περιβάλλον.

Όταν οι τοίχοι αυτοί λοιπόν είναι σωστά θερμομονωμένοι, η πιο πάνω απώλεια θερμότητας είναι πάρα πολύ μικρή. Η ζέστη δηλαδή που βγαίνει από το καλοριφέρ, τα ηλεκτρικά σώματα, το κλιματιστικό, το τζάκι ή τη σόμπα, εγκλωβίζεται στο χώρο μας ζεσταίνοντας εμάς και δε διαφεύγει προς το εξωτερικό περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο το καλοριφέρ μας θα δουλέψει λίγο αφού ο θερμοστάτης έχοντας πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία θα δώσει εντολή να σταματήσει να δουλεύει ο καυστήρας. Η ολοκληρωμένη θερμομόνωση επομένωςν συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, αναβαθμίζει τη θερμική άνεση των κατοίκων, απαλείφει τις ζημιές από υγρασίες και μούχλες στα σημεία που υπάρχουν θερμογέφυρες αλλά και προστατεύει την κατασκευή από τη θερμική καταπόνηση που υφίστανται.

Η χρήση ολοκληρωμένων λύσεων θερμομόνωσης στο κτηριακό κέλυφος μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, ανάλογα με το κτήριο και την περιοχή στην οποία βρίσκεται, ως και 55%.

 

ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

Η θερμομόνωση της οροφής αποτελεί πάρα πολύ σημαντική επέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας σε ένα κτίριο. Η ταράτσα είναι εκτεθειμένη στον ήλιο, τον άνεμο, τη βροχή και το χιόνι. Το χειμώνα που λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης ο ζεστός αέρας στους εσωτερικούς χώρους είναι ελαφρύτερος και ανεβαίνει προς τα επάνω. Όταν η ταράτσα δεν είναι σωστά θερμομονωμένη έχουμε σημαντική απώλεια θερμότητας. Το καλοκαίρι πάλι που ο ήλιος είναι ψηλά στον ορίζοντα, χτυπάει με τις ακτίνες του σχεδόν κάθετα την ταράτσα και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με ελλειπή θερμομόνωση το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας καταλήγει στο σπίτι κάνοντας πολλές φορές δύσκολη τη διαμονή σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών.  Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι τα διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου επηρεάζονται άμεσα από την ποιότητα της θερμομόνωσης της ταράτσας. Υπάρχουν σήμερα εξαιρετικά αποτελεσματικές λύσεις θερμομόνωσης των δωμάτων που μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη και ανακουφίζουν τους κατοίκους από την υπερθέρμανση το καλοκαίρι και τις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα.

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Μια από τις πιο σημαντικές ενεργειακές επεμβάσεις σε υφιστάμενα κτήρια είναι η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, ανεξάρτητα αν αυτό είναι κεντρικό ή αυτόνομα. Τα παλαιά συστήματα είναι ενεργοβόρα και για αυτό πρέπει να αντικατασταθούν με συστήματα νέας τεχνολογίας, σύμφωνα με μελέτη μηχανικού, ώστε να μην καταναλώνουν άσκοπα ενέργεια.

 

Πιθανές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης του κτιρίου είναι

 • Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 
 • Μονώσεις των υφιστάμενων σωληνώσεων και τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης.
 • Αντικατάσταση λέβητα και καυστήρα με νέο υψηλής απόδοσης.
 • Αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων με συστήματα χαμηλών θερμοκρασιών (π.χ. Fan Coils), όπου αυτό είναι εφικτό.
 • Τοποθέτηση Ηλιοθερμικού συστήματος.
 • Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού


ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΞΗΛΩΣΗΣ

Το πρώτο βήμα σε κάθε ανακαίνιση είναι η αποξήλωση, είτε αφορά την αποξήλωση παλιών ντουλαπιών κουζίνας ή πλακιδίων, μέχρι τη καθαίρεση εσωτερικών τοιχοποιίων για την αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων μιας οικίας.  

Αναλαμβάνουμε:

 • Αποξήλωση εσωτερικής τοιχοποιίας
 • Αποξήλωση μπάνιου + ειδών υγιεινής  
 • Αποξήλωση υδραυλικών εγκαταστάσεων
 • Αποξήλωση ντουλαπιών κουζίνας και ντουλαπών ιματισμού
 • Αποξήλωση πλακιδίων και δαπέδων
 • Αποξήλωση εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων
 • Αποξήλωση πριζοδιακοπτών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Κατά τις εργασίες αποξήλωσης ο χώρος εργασίας και οι κοινόχρηστοι χώροι καθαρίζονται καθημερινά.  Οι αποκομιδή μπαζών σε κάδο.  


ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ

 • Υδραυλικές εγκαταστάσεις ύδρευσής και θέρμανσης με χαλκοσωλήνα ή πολυστρωματική αλουμινίου
 • Γενική αποχετευτική εγκατάσταση
 • Τοποθέτηση ειδών υγιεινής / μπαταριών / αξεσουάρ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ

 • Έλεγχος και αντικατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα
 • Σύγχρονη ηλεκτρολογική εγκατάσταση διαμερίσματος και επιμέρους χώρων όπως η κουζίνα
 • Νέες ηλεκτρολογικές γραμμές
 • Αναμόρφωση φωτισμού
 • Αντικατάσταση πριζοδιακοπτικού υλικού
 • Τοποθέτηση και σύνδεση ηλεκτρικών συσκευών
 

ΔΑΠΕΔΑ

 • Προετοιμασία δαπέδων
 • Επιστρώσεις δαπέδων με πλακάκια,  laminate ή παρκέ
 • Ανανέωση παλιών ξύλινων δαπέδων με τρίψιμο.
 

ΜΠΑΝΙΟ

Πλήρης αναδιαμόρφωση μπάνιου με επένδυση τοίχων και δαπέδων με νέα πλακάκια, αντικατάσταση επίπλου μπάνιου ή κατασκευή χτιστού πάγκος με νιπτήρα, τοποθέτηση νέας λεκάνης, δημιουργία χτιστής ντουζιέρας ή τοποθέτηση μπανιέρας με καμπίνα κλπ.


 

ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ
Πλήρης αναμόρφωση κουζίνας με νέα έπιπλα κουζίνας με δυνατότητα επιλογής σχεδίων και υλικών.

ΝΤΟΥΛΑΠΑ
Κατασκευή νέων ντουλαπών με ανοιγόμενες ή συρόμενες πόρτες  στις διαστάσεις που ταιριάζουν απόλυτα στο χώρο σας. 

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

 • Εσωτερικές πόρτες
 • Θωρακισμένες πόρτες εισόδου
 • Εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου συρόμενα, επάλληλα ή ανοιγόμενα

ΧΡΩΜΑΤΑ

 • Ολική βαφή με τριπλή επίστρωση με οικολογικά χρώματα σε ελεύθερη επιλογή από τον ιδιοκτήτη